בירור לפני ניתוח בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

29/01/2020 | 23:00 | מאת: שיר

שלום ד"ר, יש לי בקע מפשעתי מימין ובבדיקת CT שביצעתי התגלה כי הבקע מכיל נוזל ותוספתן. קיימת נפיחות במקום ויש כאבים שחולפים לאחר נטילת משככי כאבים. המליצו לי על תיקון הבקע בשיטה לפרסקופית רובוטית. רציתי בבקשה לדעת: 1. עפ"י הממצא שהתגלה בבדיקת ה CT - האם דחוף שאבצע את הניתוח בשלב זה? 2. האם קיימת סכנה לקליעת המעי? 3. האם קיימת סכנה לפגיעה במעי? תודה רבה.

31/01/2020 | 21:04 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום שיר. יש לך בקע מסוג נדיר. מומלץ לטפל בבקע הזה בניתוח מתוכנן כדי למנוע התפתחות של דלקת בתוספתן. הגישה העדיפה לניתוח היא גישה לפרוסקופית כיון שבגישה הזאת ניתן גם לטפל בבקע וגם להעריך מצבו של התוספתן ולכרות אותו במידת הצורך. גישה רובוטית נותנת את אותו הפתרון סיכוי לפגיעה במעי קיים בשתי הגישות אך הוא די זניח לגבי דחיפות בניתוח. זה תלוי במצב התוספתן. במידה וישנם סימנים של דלקת, הניתוח הוא דחוף יותר

מנהל פורום ניתוחי בקע