כאבים בבטן תחתונה אזור משפעה מצד ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

31/10/2019 | 11:27 | מאת: רותם

שלום, בת 30, ללא הריונות. מזה כחודש כאב עמום שבא והולך בחיבור שבין הבטן התחתונה למפשעה. הצלחתי לאפיין בדיוק איפה נמצא- אני שמה יד על החיבור שבין סוף הבטן והקצה הימין העליון של המפשעה, ברגע שאני מתכופפת ולוחצת את היד באזור אני מרגישה את הכאב. אציין כי אני חצי שנה לאחר ניתוח אפנדקטום בשיטה לפרסקופית עם פרפורציה שתוצאותיה התגלו רק לאחר שבועיים מהניתוח. לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח לתיקון בקע שלאחר ניתוח באזור הטבור (שנגרם ע"פ הכירורג מהזיהום שהיה בבטן לאחר האפנדציט ואכל את התפר של הכניסה הלפרסקופית בטבור). מאז הכאב ביצעתי 3 בדיקות US וגינלי שיצאו תקינות כמו גם בדיקת רופא כירורג לשלילת בקע מפשעתי + בדיקת US לשלילת הבקע. בדיקת רופא נשים גם היא יצאה תקינה, בדיקות דם יצאו תקינות. בבדיקת שתן במיון נראתה "צמיחה קלה". אציין שאין לי צריבה או כאב במתן שתן. אחדד שהכאב מורגש לפני מתן צואה ויציאת גזים. הוא חזר בימי הדימום של הווסת שלי אך ללא דימום יוצא דופן או כאב מיוחד הקשור לווסת (אני על גלולות). אף רופא לא יודע להגיד לי מה מקור הכאב , אשמח להכוונה. האם כדאי לבצע בדיקת CT באזור זה שהוא אזור גניקולוגי בכדי לשלול בקע מפשעתי? מה עוד ניתן לעשות? תודה

31/10/2019 | 12:24 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום רותם. מצבך בהחלט דורש המשך בירור. בדיקת CT של בטן ואגן כן יכולה להדגים בקעים במפשעות בצורה יותר מדוייקת ואובייקטיבית מאשר בדיקת US. בנוסף בדיקת CT יכולה לגלות סיבות נוספות לתלונות שלך.

02/11/2019 | 14:33 | מאת: רותם

תודה. אתמול בלילה פניתי למיון עקב התעצמות הכאב. בבדיקת סי.טי לא מצאו עדות לבקע ולטענת הכירורגית גם איברי האגן תקינים על פי הבדיקה. מצאו עדות לדלקת שתן בבדיקת סטיק. האם הגיוני שהכאב במקום שתיארתי נגרם בשל דלקת שתן, מבלי שיש לי כאב או שריפה במתן שתן?

06/11/2019 | 08:50 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום רותם. איני יכול לשפוט אבחנה של רופאים במיון מבלי לבדוק אותך. כדי לשלול סופית את העניין של בקע כדאי להתייעץ עם מומחה לניתוחי בקע ולהביא איתך את הדיסק של סיטי ליעוץ.

מנהל פורום ניתוחי בקע