ניתוח בקע מפשעתי אריגה?רשת?

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

02/07/2019 | 08:36 | מאת: צבי

האם יש יתרון של ניתוח בקע מפשעתי בשיטת האריגה של דר יואל גורמן על ניתוח עם רשת? והאם עוד מישהו מנתח בשיטה זו?ואם לא מדוע?

02/07/2019 | 10:05 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום צבי. יש שני חלקים לשאלה שלך. קודם כל טכניקה ניתוחית שמפורסמת באתר של דר גורמן מתייחסת רק לבקע בקוו אמצע בדופן הבטן ולא במפשעות. הטכניקה מכונה “Medial Anterior Component Separation”, שחזור דופן הקדמי של הבטן בשיטת הפרדת רכיבים. קיימים מספר שיטות להפרדת רכיבים. לפי סקרים גדולים אחוז חזרה של בקע לאחר ניתוח MACS ללא רשת הוא גדול מכולם, לכן בהנחיות של איגודים בינלאומיים לדופן הבטן הניתוח הפרדת רכיבים ללא רשת לא מומלץ לביצוע. לגבי בקע מפשעתי תיקון ללא רשת מקובל רק בשיטה ע״ש “Shouldice” שנותנת אחוזים נמוכים של חזרה. בניתוח הזה התוצאות הטובות הצליחו להסיג רק במרכז אחד בעולם - בית חולים עם שם זהה “Shouldice Hospital” בקנדה. שאר העולם הגיע למסכנה שניתוח בקע ללא רשת מביא לאחוזים גבוהים של חזרה ולא מומלץ לביצוע.

09/01/2024 | 18:51 | מאת: גל

היי צבי, מה החלטת בסוף? לפי הדוקטור זה דווקא להיפך , אחוזי החוזרים לניתוח קטנים מאד

10/02/2024 | 12:08 | מאת: שלן

שלום, ד"ר גורמן מרבה לתקן מקרי בקע מפשעתי, לדבריו בהצלחה רבה. הבנתי שיש וריאציות שונות של "אריגה" כולל SHOULDICE, האם אתה מכיר מנתחים נוםפים בארץ שעובדים בשיטות אלה? המון תודה

11/03/2024 | 10:15 | מאת: עינת

אשמח גם לעצה. אני חוששת לשים רשת בגלל הידבקויות קרה לבעלה של חברה הידבקויות קשות שהרסו לו את החיים ממש

מנהל פורום ניתוחי בקע