החלמה מניתוח בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

27/06/2019 | 12:48 | מאת: אושר

צהריים טובים. ביום ראשון האחרון עברתי ניתוח בקע. הניתוח בוצע בשיטה ה'רגילה'/'פתוחה' עם חתך מתחת לבטן באזור המפשעה. מיום הניתוח ועד היום יש לי עדיין כאבים וקושי בהתניידות, זה נורא מדכא. הבוקר הורדתי במרפאה את הסיכות וחשבתי שיחול שיפור ניכר אך לא חשתי תחושה טובה יותר. האם זה נורמלי? אני כן מרגיש שיפור קל מיום ראשון אך בצורה מינורית מאוד מאוד.. מתי אוכל ללכת כרגיל? ואיך ניתן לשפר ולזרז את ההחלמה? תנוחת מנוחה מומלצת? תודה רבה מראש

27/06/2019 | 12:49 | מאת: אושר

חשוב לציין- אני גבר, בן 26 ובריא לחלוטין. הניתוח הוא לתיקון בקע מפשעתי.

29/06/2019 | 11:40 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום אושר. רמת הכאב לאחר ניתוח תיקון בקע מפשעתי היא אינדיווידואלית. באופן כללי צפוי כאב בציון 3-4 מתוך 10 במשך שבוע - שבועיים הראשונים. לניתוחים בשיטה זעיר פולשנית יש יתרון אך עדיין זמן ההחלמה מכאבים הוא אינדיווידואלי. לשיכוך כאב צריך לקחת תרופות מתאימות לרמת הכאב ולנוח. אין צורך בשכיבה מוחלטת. ההפך הליכה רגילה מזרזת את ההחלמה

01/07/2019 | 00:03 | מאת: אושר

תודה רבה על התשובה העניינית. התעניינתי מאוד לדעת לגבי כאב שליווה אותי בפיקים מסוימיים בעצימות גבוהה במהלך הימים הראשונים להחלמה: מעין תחושת צריבה/"שריפה" חזקה בתנועות מסוימת באזור הניתוח. מדוע מופיע הכאב המאוד מסוים הזה? מאוד סקרן לדעת תודה מראש

01/07/2019 | 07:44 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

אושר שלום שוב. כמו שאמרתי קודם כאבים לאחר ניתוח בקע צפויים ורמת הכאב היא אינדיווידואלית. במידה ורמת הכאב היא גבוה ולא יורדת עם הזמן כדאי להיבדק אצל מנתח.

מנהל פורום ניתוחי בקע