HRT ובדיקות גנטיות

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

23/06/2020 | 16:03 | מאת: יעל

שלום ד"ר בר, האם רצוי לעשות בדיקות גנטיות ל- SNP שונים , כמו COMT לדוגמה, לפני שמתחילים HRT? בנוסף, האם הורמונים זהים ביולוגית בעייתיים יותר? תודה מראש.

יעל שלום. לצערי שום בדיקה גנטית הקיימת כיום אינה יכולה להבטיח בטיחות מלאה של מתן hrt. נושא הסכנה הטמונה בכל תוספת של אסטרוגן לאחר המנופאוזה היא עובדה מוגמרת. ואגב לגבי הורמונים זהים ביולוגית וכיוצ׳ אין כל עדויות מוצקות ההופכות אותם לבטוחים או יעילים יותר. בברכה ד״ר אודי בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות