התועלת והתרומה של תוספי תזונה לעור לאחר הפסקת עישון

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

12/01/2020 | 10:18 | מאת: שרון

שלום, אני בת 50 . עישנתי במשך כ-20 שנה (לא ברציפות) כבממוצע של עשר סיגריות ליום. הפסקתי לפני יותר מחצי שנה. האם יש דרך באמצעות תוספי תזונה להמעיט את הנזקים שנגרמו לעור או שקיימות דרכים אחרות.

שלום שרון. נזקי העישון לעור נגרמים בין היתר מהחשיפה לרדיקלים החופשיים הנוצרים בבעירת הטבק, וכן דלדלול רמות ויטמין c בדם. במעשנים רמות ויטמין c בדם נמוכות ב-60 אחוזים בממוצע אל מול לא מעשנים. ויטמין c משמש כאחד מנוגדי החמצון המרכזיים בגופנו- אולם גם חיוני לייצור מולקולות קולגן- פשוט משום ששזור במבנה מולוקולת הקולגן עצמה. כך שלסיכום, למרות כי כעת אינך חשופה עוד לנזקי הרדיקלים החופשיים הכרוכים בעישון, את יכולה להסתפק בנטילת מינון יומי של וימטין c של למשל 500 מג׳ ליום בלבד אל מול 1000 מג׳ ליום המומלצים למעשנים. מעבר לכך יש להתחשב בתפריטך היומי ובמצב עורך על מנת להתאים תוספים ספציפיים אחרים. ממליץ לקרוא המאמר שלי בווינט אודות עשרת תוספי התזונה החשובים ביותר לעור. בברכה ד״ר אודי בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות