נטילת אבקת קולגן לשיפור העור

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

31/08/2019 | 06:41 | מאת: רחל

שלום מה דעותיך על נטילת אבקת קולגן כפי שממליצים? יש לא מעט כתבות בנושא. וחשוב לדעת באם לצרוך. אני מעל גיל 60 ומשתמשת גם בנוזל בסבון ובנוזל שלך. תודה

רחל שלום. שאלה זו אודות נטילת קולגן עולה הרבה מאוד בקרב מטופלי, ובכן נכון לעכשיו, טרם פורסמו מחקרים רציניים אודות יעילותו של הקולגן בעיכוב הזדקנות העור. גם בקרב חלק המטופלים הנוטלים אותו על דעתם, לא זיהיתי תגובה וגם הם אינם משוכנעים ביעילותו. מאידך, יש קבוצה לא מבוטלת של תוספי תזונה בעלי תפקיד מוכר וידוע בעיכוב הזדקנות העור שאינם ייקרים בהכרח ובעלי תפקידים חיוניים נוספים מעבר לצמצום קמטים. אמליץ לך לקרוא את כתבתי הנרחבת בנושא זה באתר שלי או ב ynet -עשרת תוספי התזונה החשובים לשמירה על העור. אגב, אם את כבר משתמשת בנוזל ובקצף הניקוי שלי, ממליץ בחום לנסות גם את הקרם, את תופתעי. בברכה ד״ר אודי בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות