האם יש אמת בציפית כסף/אבץ/נחושת?

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

16/06/2019 | 16:13 | מאת: בחור צעיר

שלום דוקטור אודי, בתקופה האחרונה נחשפתי (במקרה) לציפית שכביכול שזורים בה סיבי נחושת/אבץ/כסף (יש כל מיני סוגים לא ברור כל כך), והיא כביכול אמורה לעזור מול פצעים על עור הפנים ועוד דברים שקשורים לאנטי-בקטריאלי. האם זה מוצר שניתן לוותר עליו או שהוא עובד? האם כדאי להשקיע את הכסף והוא אכן אפקטיבי? חוות הדעת ברשת מוצגות על ידי אותן חברות שמוכרות, לא מצאתי חוות דעת אוביקטיבית יותר. אשמח לאחת. תודה רבה.

שלום לבחור הצעיר. שאלה טובה, ובכן מחקרים אינם מראים כל יעילות לשימוש בציפיות שזורות במתכות שונות. עם זאת אם אתה סובל מפצעי אקנה, הרי שבהחלט יש יתרון וחשיבות להחליף ציפית מדי לילה (אפשר להפוך ולמחרת להחליף..) וכן חשיבות רבה לשימוש במגבות פנים נפרדות ונקיות לאחר כל שטיפת פנים. שמירה זו על ניקיון המצעים והמגבות בהחלט מועיל להפחתת הפיזור החיידקי העלול להחמיר את תופעת פצעי הבגרות. בברכה ד"ר אודי בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות