הסיכוי לפתח בהמשך מחלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

19/10/2022 | 19:20 | מאת: ענבל

שלום רב אני בת 23 .אמא שלי חולה ב HOCM . אני לא רוצה לעשות בדיקה גנטית וגם אימא שלי לא עשתה .עשיתי אקו לב ואקג והכל תקין והדפנות לא מעובות . הבנתי שחולי HCM מפתחים היפרטרופיה עם הגדילה ואם עד גיל 23 אין היפרטרופיה לא באקו ולא באקג ,אז נדיר שמתפתח היפרטרופיה בהמשך .האם זה נכון ? תודה רבה

ממליצה בכל זאת על בירור גנטי לאמך ולך. יתכן ואת נשאית של המחלה עם ביטוי קל או ללא ביטוי קליני. ההיפרטרופיה יכולה להתפתח גם אחרי גיל 23. ולעיתים יש גם מקרים של HMC עם היפרטרופיה קלה מאוד. בכל אופן חשוב שתהיה במעקב מרפאת קרדיומיופתיות וממליצה בחום על בירור קרדיו גנטי.

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט