בת 72, מדריכת ספורט. סובלת מחולשה כמעט יומיומית, מזה יותר משנה.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

14/07/2022 | 18:42 | מאת: שירין

שלום, אקו לב NORMAL LV SYST. FX IMPAIRED RELAXATION NORMAL RV FX NORMAL HEART CHAMBERS SIZE CALCIFIED AORTIC VALVE -GOOD OPENING NORMAL OTHER HEART VALVES 26 מפל TRIVIAL TR NORMAL IVC Estimated Pulmonary Artery Pressure 31 mmHg NO PERICARDIAL EFFUSION אין דלף דרך המחיצות Estimated EF: 65 % מה שמדאיג אותי זו השורה שמתייחסת ללחץ דם ריאתי. "חקרתי" בנושא ונראה שזה לא בגדר הנורמה. כבר זמן רב אני מתלוננת על מיחושים (לא ספציפים) בחזה . נבדקתי ע"י קרדיולוגים, רופא ריאות,אורטופד, MRI ע"ש, מיפוי עצמות, CT ריאות, בדיקות דם מקיפות, ביקרתי בשנתיים האחרונות 3 פעמים במיון, ובעיקר דיברו על חרדות. בהמלצת האורטופד נבדקתי למיאלומה. תוצאות שליליות. טופלתי בCBT לחרדות שעזר לחרדות אבל המיחושים והחולשה לא חלפו. חצי שנה לקחתי קרדילוק 1.25 כי בהולטר היתה טאכיקרדיה על חדרית מועטה. הפסקתי בהמלצת רופאת המשפחה, לניסיון לפני שבוע, כי הדופק שלי נמוך והכדור הוריד יותר. מה עלי לעשות תודה על תשומת ליבך

הלחץ הריאתי תקין! ממליצה על המשך מעקב רופאת המשפחה

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט