האם יש מניעה מפעילות גופנית לאנשים עם הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

04/10/2021 | 13:55 | מאת: שירא

הי, אני בת 28 בריאה בדרך כלל משנתיים התחלתי להרגיש בדופק מהיר המתחילות ומסתיימות באופן פתאומי, בדיקת הולטר ואיקו לב תקינים. במיון פעם מאבחינים את זה כסינוס טיכקרדיה ופעם רפרוף עליות מה ההבדל ביניהם? והאם ניתן להמשיך בפעילות ספורטאיבית כרגיל? חשוב לציין שזה קורה בערך 3 פעמים בשנה

שלום שירא, סינוס טכיקרדיה ורפרוף פרוזדורים הינן הפרעות קצב עלייתיות. סינוס טכיקרדיה הוא קצב עלייתי סדיר ומהיר שיוצא ממקור אחד, בעוד ברפרוף הקצב אינו מאורגן ויוצא מאיזור מסויים בעליה.  יש אפשרות לאבחן את ההפרעות באופן מדוייק יותר ע״י התחברות למכשירים מקליטי קצב. לאחר שיהיה רישום ניתן יהיה לעשות אבחנה ולהמליץ על המשך פעילות בהתאם.

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט