עובי דק מאוד בלב, פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

21/08/2021 | 16:26 | מאת: אביתר

שלום. גיל 52. ידוע על מחלת מעי. אחרי כמה שנים של ירידת משקל מ 65 קג ל 44 קג BMI=14 התזונה דלה מאוד בויטמינים ומינרלים. ביצעתי השבוע אקו לב: "חדר שמאל בגודל ותפקוד תקינים. חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים. מסתמי הלב תקינים אנטומית ותפקודית. הודגם דלף טריקוספידלי קל מאוד. לחץ ריאתי תקין 17 ממ"כ + RAP עליות הלב תקינות. הודגם נוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה מאוד ללא משמעות המודינמית." EF=55-64 אציין כי לאורך 25 שנה בבדיקות אקו לב עובי המחיצה הבין חדרית וגם עובי דופן אחורית היה 8-9. בבדיקה לפני שנתיים הם ירדו ל 6 ובבדיקה מהיום העובי של שניהם רק 5 ( כשהנורמה 6-11 ). התקשרתי למכון והרופא הבודק בדק זאת שוב ואמר שאכן יש עובי רק 5 ממ וזה נמוך מאוד ביחס לגובה שלי 1.78. וכנראה זה בגלל התת משקל ותזונה. אני לא בכושר טוב בגלל המשקל הנמוך אבל משתדל ללכת כל יום ברגל אפילו 10 דקות דופק כ 100. לפעמים תשוש אחר כך לזמן ממושך. אבקש לשאול 1. האם לאור העובי הדק זה מסוכן מבחינתי לעשות פעילות גופנית של הליכה בדופק כ 100-110 או יחסי מין באופן עדין אבל קראתי שבזמן אורגזמה הדופק עולה ל 120-130 2. האם כדאי לשמור על פעילות אפילו 5 דקות הליכה איטית ברגל כדי לשמור על עובי שריר הלב? תודה רבה

לא מסוכן כדאי לעשות פעילות כגון הליכות יכול לתרום מאוד

24/08/2021 | 12:43 | מאת: אביתר

תודה רבה ד"ר מעריך את התשובה. הבעיה שכרגע אם נניח אני עומד 20 דקות רצוף לפעמים נוצר "התקף" של חולשה עזה שעלול להמשך יומיים שלושה. פתאום מרגיש תשוש מאוד ואז יומיים שלושה תשישות גדולה מהרגיל, יותר פעימות מוקדמות ומרגיש שאין כח לעשות כלום. כנל הליכה של כ 10 דקות עלולה לגרום לתשישות גדולה. איך אפשר ככה להתקדם עם כושר ולבנות את הלב ( שהדפנות שלו נהיו צרים מאוד ) תודה רבה

אין קשר בין בניית הכושר לדפנות הלב. בניית הכושר צריכה להודות באופן הדרגתי שמותאם ליכולות שלך. כדאי אולי לבנות תוכנית אם פיזיולוג. אופציה נוספת היא תוכנית שיקום שנשמעת לי מתאימה לך. בהצלחה!

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט