הזעת יתר, איבוד מלחים ומגנזיום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

17/08/2021 | 23:46 | מאת: יואב

שלום בן 40+ עושה פעילות גופנית אירובית, הליכות של שעה מספר פעמים בשבוע. באופן כללי סובל מהזעת יתר ברמה חריגה, בראש, בפנים, בפלג גוף עליון, ועוד. מזיע בקלות (והרבה מאוד, ממש נוטף). זה מגיע בעקבות מתח, מבוכה, מאמץ גופני, מזג אוויר חם וכדו'. (בדיקות דם תקינות) כל זה מצריך שתיה מרובה (והשתנה מרובה בדר"כ). האם יש חשש מאיבוד מלחים? יש משהו שצריך לעשות בעניין? ושאלה נוספת לגבי מגנזיום, ידוע שבהזעת יתר יש איבוד של מגנזיום, איך אדע אם יש בעיה? והאם יש צורך לקחת תוספי מגנזיום? באיזה מינון? איזה סוג של מגנזיום (אוקסיד, מאלט, ציטראט ועוד) מתאים ספציפית למקרה של הזעת יתר? תודה רבה

באופן כללי אנשים הסובלים מהזעת יתר מאבדים מלחים ומגנזיום. בסך נוסף שתיה מרובה עלולה לדלל את הדם עוד יותר. לכן מומלץ במידה ועושים פעילות ממושכת לשתות משקה איזוטוני ולאנשים שעושים פעילות 4-5 שעות בשבוע לקחת תוספת מגנזיום.

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט