Pfo האם ניתן לעשות פעילות גופנית סדירה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

30/04/2021 | 23:54 | מאת: דליה

ערב טוב בת 47 ברקע אירועים נירולוגים בעשור האחרון בבדיקת mri שינויים איסכמיים בחומר הלבן המתאימים למחלות כלי דם קטנים לאחר בדיקת אקו לב דרך הושט נמצא pfo גדול ובבדיקת tcd נמצא מעבר בועות במאמץ מעל 100 בועות מנהלת מחלקת שבץ המליץ על סגירת הpfo השאלה שלי האם צינתור לסגירה ישפיע לי על אורך החיים האם אוכל לעשות ספורט ? מכיוון שעדיין איני יודעת מתי זה יקרה האם מותר לי לבצע כל פעילות גופנית עד אז ? יש לציין שעד היום לא ראו את הpfo בבדיקת אקו לב רק לאחר בדיקת אקו לב דרך הושט נמצא כי הדלף גדול כרגע מטופלת באספירין במינון נמוך 100 מל בנוסף האם תוכלי להמליץ לי על קרדיולוג שיכול להתחיל איתי את התהליך של ההפנייה לסגירה ומעקב קבוע ? או את כמובן אם זה בתחומךתטדנ רבה על המענה שבת שלום

שלום לך, אין מניעה מהמשך ביצוע פעילות ספורטיבית בשל ה PFO. ההגבלה היחידה היא שבמידה ואת נוטלת מדללי דם, יש צורך להמנע מפעילות מגע או פעילות המסכנת אותך לפציעות ונפילות. מספר ימים לאחר הסגירה ניתן יהיה להמשיך בפעילות ספורטיבית. בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט