דפיקות לב מהירות כתוצאה מתרופה ממריצה לקשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

24/01/2021 | 10:08 | מאת: תום

שלום רב, אני שם לב שכל מי שאני מכיר ונוטל תרופה לקשב וריכוז בין אם ריטלין, ויויאנס, קונצרטה, הדפיקות לב שלו מהירות(בממוצע 100), רציתי לשאול עד כמה זה מסוכן והאם זה מסוכן? זה יכול לגרום למחלה/בעיה/מום או כל דבר אחר ללב אם זה בא כתוצאה מהתרופה וכשמפסיקים את התרופה לוקח יומיים לפחות עד שהדופק חוזר לממוצע של 85.

אכן, מדובר במשפחת ״תרופות ממריצות״ וכחלק מפרופיל תופעות הלוואי שלהן, ישנה גם עליה בדופק. מומלץ להשתמש בתרופות אלו אך ורק כאשר קיימת אינדיקציה, ובהמלצת הרופא המטפל. כאשר התרופה ניטלת במינון הנכון ובהתויה נכונה הסיכון נמוך.

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט