היתרדרות לאחר השתלת קוצב לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

17/01/2021 | 07:22 | מאת: איתיה

בן 62.פעיל. מתועד כסובל מסחרחורות ואף התעלפויות מאז שרות סדיר. בשנים האחרונות נעשה ניסיון למצוא סיבה בכיוון נירולוגי ואוטונירולוגי . לשמחתי הכל תקין. הגעתי לקרדיולוג שתוך דקות אבחן בעיות בדופק. טען שאין צורך בחוות דעת נוספת כי מצבי מאוד ברור . תוך ימים השתיל לי קוצב לב. הבעיות שלי רק החמירו. סחרחורות , כאב והכי מוזר לי היא, התדרדרות ביכולת פיזית אירובית. מאמץ והתנשפות שלא היה מקודם. ברכיבת אופני ספורט ישנה נסיגה גדולה ביכולת. עד כה נבדק רק הקוצב אך לא אני. אכן זוהתה פעילות רבה של הקוצב.. הכאב , הנסיגה ביכולת וכמובן הסחרחורות הקשות מאוד מפריעים לי. אני גר באצבע הגליל ולא מוצא קרדיולוג ספורט בצפון. הרבה תודה!

נשמע שיש בעיה בהסתגלות לקוצב ועל כן עליך לעבור בדיקת קוצב חוזרת. בהצלחה!

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט