הרגשה של דפיקות לב חזקות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

19/12/2019 | 15:58 | מאת: איתן

שלום ד"ר בן 32 מתאמן בריצה מזה 3 שנים לפני כמה ימים הרגשה של דפיקות לב בוצע אקו לב מבקש תשובה לאקו והאם יש איזה בעיה שהיא במסתם המיטרלי תודה.. LEFT VENTRICLE Ao:2.9 La diameter:3.3 IVs:0.9 LVd:4.3 PW:0.8 LVs:2.85 EF:57% E/A ratio:1 MR-MILD AORTIC VALVE AV pg 5mm/hg TRICUSPIDE VALVE TRpg 18 mm/hg TAPsi 1.8 Estimated Spap:23 לסיכום: Normal GLOBAL SYSTOLIC LV CONTRACTILITY NORMAL SIZE OF CARDIAC CHAMBERS MILD MITRAL REGURGITATION NORMAL DIASTOLIC FILLING NORMAL ESTIMATED PULMONARY ARTERY PRESSURE NO PERICARDIAL EFFUSION

שלום איתן, תשובת האקו המפורטת תקינה. ישנה דליפה קלה של המסתם המיטרלי-ממצא שכיח ולא משמעותי. אין פירוט על מבנה המסתם והעלים כך שאינני יודעת מה מנגנון הדליפה.

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט