פענוח בדיקת מנומטריה של הוושט

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

28/03/2024 | 13:09 | מאת: דניאל

שלום דוקטור אשמח לפענוח סובל מרפולוקס וצרבות LES 43CM  Low LES Pressure , with Normal  Relaxation , contraction of esophagesal body are 100%  ineffective esophageal peristaltic (30% failed, 70% weak) . low DCI (100­450), Normal DL .  Rapid drinking challenge : normal No hiatal hernia  בנוסף הומלצה לעשות בדיקת חומציות בוושט למה צריך לעשות אותה אם כבר הרפולוקס אובחן? תודה רבה

שלום רפלוקס טרם אובחן רק בדיקת חומציות קובעת אבחנת רפלוקס חייב לעשות אחרי מנומטריה . בהצלחה

28/03/2024 | 23:14 | מאת: דניאל

תודה דוקטור אבל לא עניתה לי אני כבר מאובחן עם ריפולוקס אבל שלחו אותי למונומטריה ורשמתי לך את התוצאה תוכל להסביר לי מה זה אומר?

מנומטריה אומרת -השסתום בין ושט לקיבה הוא חלש , זה מעלה סיכון לרפלוקס . אני מציע לקבל פיענוח ממי שעשה לך את הבדיקה -רופא גסטרו ככה מקובל

29/03/2024 | 13:44 | מאת: דניאל

תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה