בקע סרעפתי 3 ס"מ- גודל והשפעות על איכות החיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

21/02/2024 | 15:14 | מאת: שרון7

שלום, בבדיקת גסטרוסקופיה נתגלה בקע סרעפתי 3 ס"מ ללא ממצאים נוסיפים. 1. האם בקע סרעפתי 3 ס"מ נחשב בקע קטן? גדול? 2. מה השפעתו על צרבות/ריפלוקס? 3. לאילו תופעות נוספות הוא עלול לגרום? תודה.

שלום בקע סרעפתי 3 ס''מ לא גדול מה הסיבה שעשית גסטרוסקופיה? בקע מעיד על בעיה בשסתום בין ושט וקיבה. לכן כתוצאה יש רפלוקס

23/02/2024 | 16:00 | מאת: שרון7

נשלחתי לגסטרוסקופיה כדי לברר ירידה במשקל, צרבת, כאב לוחץ בחזה אחרי ארוחה- כל זה בשנה האחרונה לסירוגין. התוצאות הראו: ושט תקין הרניה דיאפרגמאלית קטנה 3 ס"מ רירית וכפלי קיבה ללא ממצא פתולוגי בצל התריסריון תקין חלק שני תקין נלקחה ביופסיה מהקיבה 1. האם זה אומר שלא זוהה ריפלוקס או סיבה לצרבת ולכאבים בחזה? 2. מאז הבדיקה אני סובל מתחושת שריפה/צריבה בחלל הפה והגרון, לא תמיד עם תחושת צרבת בחזה? האם קשור לבקע?

בקע סרעפתי זה סיבה העיקרית לרפלוקס שמתבטא בצרבת . זה נקרא בקע גולש , סוג 1. הוא יכול לגרום לתופעות דתיארת בדיקת הבחירה לרפלוקס היא ph מטריה . בהחלט , גסטרוסקופיה היא בדיקה פולשנית , לפעמים אחריה יש תחושה שתיארת . מציע להשלים בירור ב ph מטריה ומנומטריה אצל רופא גסטרו. אחרי אבחנה אשפר לדון על הטיפול בהצלחה

23/02/2024 | 17:47 | מאת: שרון7

ביצעתי את הגסטרוסקופיה לפני קצת יותר משבועיים. האם עדיין הגיוני שזו הסיבה לתחושות בפה ובגרון?

כן , יכול להיות

23/02/2024 | 18:02 | מאת: שרון7

תודה ד"ר. האם המצב הפיך או מסוכן? כשראיתי בתוצאות של הגסטרוסקופיה "בקע סרעפתי 3 ס"מ" נלחצתי מאוד- מה שלא עוזר לסימפטומים (כמו התחשות שריפה וגרפסים "בוערים" או תחושת הלחץ בחזה אחרי ארוחות לא משנה מה וכמה אני אוכל) שאני חווה לסירוגין כבר כמעט שנה. בגלל התחושות האלו ירדתי די הרבה במשקל (כ-17 קילו) ומתקרב לתת-משקל. הורדתי את כל המזונות והמשקאות שעשויים לעורר צרבת, אני לא מעשן ולא שותה אלכוהול, אני צעיר (בן 30), ניסיתי נקסיום 20 מ"ג פעמיים ביום למשך 3 שבועות ולא עזר בכלל.

מסוכן -לא הפיך גם לא אפשר למצוא דרך להסתדר עם תרופות או יש פתרון ניתוחי גם . כדאי להשלים בירור בגסטרו - ph מטריה ומנומטריה בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה