תוצאות בדיקות גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

07/02/2024 | 20:08 | מאת: שרוןן

שלום, בן 29. בריא בדרך כלל. לאחר 9 חודשים בהם ירדתי 16 ק"ג בשל אכילה מועטה וכאבים ברום הבטן (באזור החזה בעיקר אחרי אוכל, גם בארוחות קטנות), חוסר תיאבון ובחילות (ללא שלשולים והקאות כלל). בצירוף בדיקות דם, צואה (פעמיים הליקובקטר שלילי), שתן ואולטרסאונד בטן תקינים. היום ביצעתי גסטרוסקופיה, בה נלקחה ביופסיה מהקיבה. להלן התוצאות: ושט תקין. הרניה דיאפרגמאלית קטנה 3 ס"מ. רירית וכפלי קיבה ללא ממצא פתולוגי. בצל התריסריון תקין. חלק שני תקין. כלומר, אין מחלת רפלוקס? האם הבקע יכול להסביר את התופעות? תודה.

לפעמים בקע סרעפתי גורם לכאבים , שובע מוקדם, הקאות, צרבות . אבל גודל 3 ס''מ נדיר מאוד. בקע כזה יכול להסביר רק מחלת רפלוקס .

07/02/2024 | 21:01 | מאת: שרוןן

מה כוונתך? שגודל 3 ס"מ הוא בקע קטן מדי מכדי להסביר את התופעות שתיארתי? חשוב לציין שיחסית רפלוקס היא תופעה בשכיחות נמוכה מאוד אצלי..

כוונה שצריך לחפש סיבה אחרת . הממצאים לא מסבירים תופעות שתיארת

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה