כאבים אחרי בדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

24/12/2023 | 09:52 | מאת: מזל

לאחר סבל של 3 חודשים מעצירות/שלשולים לסירוגין, כאבי בטן, לחץ בפי טבעת וירידה במשקל ביצעתי בדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. קולונו׳ תקינה, גסטרו׳ תקינה למעט פוליפ בוושט עליון שנכרת (שפיר). מאז ביצוע הבדיקות אני מרגישה שנעלמו התסמינים של הבטן התחתונה (שלשולים, עצירות וכו׳) שבגינן ביצעתי את הבדיקות מלכתחילה. אממה, התחילו כאבים נוראיים, בקיבה, בוושט, כאבי גרון, שריפות בגרון שלא היו קודם, שיעול אחרי האוכל, גוש בגרון. אני חוששת שבדיקת הגסטרו׳ גרמה לי נזק כלשהו. האם יכול להיות שבדיקת גסטרו גורמת לריפלוקס או לבקע סרעפתי ?

שלום תסמינים שלך דומים לרפלטקס ושטי. זה דורש בירור בנפרד . אין קשר לביצוע גסטרוסקופיה, היא לא יכולה לגרום לבקע סרעפתי. עליך לחזור לרופא גסטרו להמשך בירור . בנתיים ממליץ לקחת נקסיום או כל תרופה אחרת ממשפחה שלו. בהצלחה

26/12/2023 | 10:23 | מאת: מזל

תודה דוקטור. התסמינים בוושט והקיבה החלו רק אחרי בדיקת הגסטרוסקופיה. לכן אני מקשרת את התסמינים לבדיקה בכלל ולכריתת הפוליפ בוושט העליון בפרט. האם כריתת הפוליפ בוושט יכולה לגרום להיצרות הוושט ?

תלוי בגודל הפוליפ . הכל יכול להיות צריך לבצע צילום שיקוף בליעה עם חומר ניגוד . וגם גסטרוסקופיה בקורת אוליי , כדי להסתכל על איזור

27/12/2023 | 05:07 | מאת: מזל

הפוליפ שנכרת בגודל 0.5 ס״מ או מ״מ. מה הסיכוי להיצרות הוושט בעקבות כריתת פוליפ בגודל הזה ?

27/12/2023 | 05:08 | מאת: מזל

מוסיפה שהכריתה בוצעה בעזרת מלקחיים.

אין סיכוי

בכל מקרה צריך לפנות לרופא גסטרו ולא אליי בהצלחה

27/12/2023 | 11:10 | מאת: מזל

כמובן. שאלה זו היא רק להתייעצות ולמען הסרת החשש שמקונן בי. אני מודה לך.

אני מבין

01/01/2024 | 07:29 | מאת: מזל

שלום דוקטור, אני פונה אליך שוב לאחר שקראתי באינטרנט כי התסמינים שיש לי מתאימים לדלקת בוושט. 1. האם שכיח שהבדיקה והסרת הפוליפ גרמו להיווצרות דלקת ? 2. האם שכיח שגרמו להתרופפות הסוגר של הקיבה שגורם לריפלוקס? מעולם לא סבלתי מכאבים בוושט בחיי או מקשיי בליעה. 3. אני גם תוהה האם הפוליפ שהיה בוושת בעצם היה מין מחסום שמנע מן הנוזלים לעלות ועכשיו לאחר שהוסר הנוזלים יכולים לעלות לגרון בחופשיות ומכך נובע הרפלוקס? 4. מדוע ישר כרתו את הפוליפ ולא לקחו קודם ביופסיה? למיטב הבנתי לא כורתים מיד פוליפ בלי ביופסיה .. (התור לרופא גסטרו רק בחודש הבא) בינתיים אובדת עצות ולא מבינה איך מבדיקה שלפניה הרגשתי מצוין נגרם לי נזק כזה גדול ...

אני מבין שתור לגסטרו בעוד חודש. אבל אני לא מבצע פעולות בגסטרו . מה שאני יכול לענות זה רק מידע כללי ברפואה. מציע למצוא פורום של רופאי גסטרו ולשאול שם.

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה