בדיקת CT בטן שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

14/09/2023 | 05:26 | מאת: טליה

שלום רב, הבנתי שאם עושים בדיקת CT בטן או שיקוף בטן עליונה בעזרת בריום ניתן לגלות רמזים על קיום כמו :אזור שלא מתמלא ע"י תמיסת הבריום ונותן תמונה של גוש, רירית לא סדירה באופן בולט וכד'. ניתן לקבל רמזים לגידול סרטני בבטן אך לא לוודא במאת האחוזים האם זה סרטן ולא משהו אחר זה נכון?

שלום רב זה שתי בדיקות שונות עם מטרות שונות CT בטן בדיקה יותר מדוייקת אך צילום באריום של ושט קיבה זאת בדיקה דינמית , במהלך הבדיקה אפשרת לראות תנועתיות של המערכת . בCT זה חסר . אבל מבחינת גידולים אכן CT יותר מדויקת

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה