כאב בעת בליעה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

31/07/2023 | 15:09 | מאת: לי

הי , אין פורום גסטרו פעיל אז שואלת פה מקווה שתוכל לעזור לי … אני בת 29ֶבריאה בדרכ , סובלת מ GRED בשבועיים האחרונים בעת בליעה של נוזל קר (באוכל או שתיה פושרת או חמה זה לא קורה) לאחר הבליעה יש לי מעין דקירה של שניה בגב העליון/אמצעי באזור שכמה שמאל. רופאת משפחה ושיחת טלפונית לרופא גסטרו טענו שמדובר או בהתכווצות הוושט לשתיה קרה או בכאב ממקור שרירי. למרות זאת עדיין מודאגת מקריאה באינטרנט… האם יש סיכוי שזה מעיד על משהו מסוכן? האם זו אינדיקציה לבצע גסטרוקופיה?(פוחדת ממש מהבדיקה) כולם מסביבי מרגיעים אך בכל זאת אני קצת לחוצה… אשמח לדעת מה יכול להיות מקור הכאב… והאם עליי לבצע בירור נוסף? למרות שקופאת המשפחה טוענת שאין צורך.

כאבים בזמן בליעת נוזל קר גורם להתכווצות שריר בושט , זה יכול לעשות כאבים אבל עדיף לעשות גסטרוסקופיה ולהשאר רגועה , בל בדיקה הזאת כל הזמן תחשיבי שמשהו לא בסדר . הבדיקה די בטוחה , כמובן כדאי לפנות לגסטרו בהצלחה

31/07/2023 | 15:16 | מאת: לי

ואו תודה רבה על התגובה המהירה!! בהחלט אגש ואבקש הפניה לבדיקה…. אבל האם סימפטום זה יכול להעיד חלילה על גידול בוושט? או שזה דבר לא הגיוני בגלל גילי הצעיר וללא היסטוריה משפחתית… תודה רבה! סורי על הלחץ

סבירות מאוד נמוכה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה