דימום. אולי בקיבה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

27/07/2023 | 10:28 | מאת: אור

שלום אם לאדם קשיש יש אנמיה וחוסר ברזל הבייה שזה יכול להתבטא או מטחורים פנימיים דימום או חלילה מדימום בקיבה, רוב הסיכויים שזה מטחורים כי קרה כמה פעמים שהיה דימום שם במגבונים ראו , אך כשפנינו ליעוץ רפואי נאמר לנו שבגיל כזה בדיקה פולשנית יכולה להוות סיכון ואולי קרע בקיבה אז אני שואל האם אין בדיקה לקיבה לא פולשנית כדי לאבחן? תודה

שלום יש בדיקה לקיבה לא פולשנית -גסטרוסקופיה וירטואלית. זה נקרא Dimensional multidetector CT Gastrography

27/07/2023 | 11:59 | מאת: אור

אבל אמר לי הרופא משפחה שזה גם לא טוב במיוחד עבורה האם אולטרא סאונד זה טוב? תודה

סונר לא מתאים לקיבה

27/07/2023 | 12:28 | מאת: אור

אבל אפשר לדעת משהו בכללי איך יודעים תסמינים אם יש דימום מקיבה אימי כבר סובלת מירידה במוגלובין כשנתיים שמתי לב לזה שכאב לה מפי הטבעת והיה יוצא לה דם במגבונים היא לוקחת ברזל , אין לה הקאות ואין לה חום המוגלובין שלה משחק מ10 ל8.5 לפעמים אפילו עושה ל9 מה התסמין אם חלילה זה דימום בקיבה? תודה

תסמינים לא ספציפיים -חולשה , צואה שחורה , הקאה שחורה . בלי בדיקות לא תמיד אפשר לדעת ממליץ להתייעץ עם רופא גסטרו, לפי המוגלובין יש סיכון לדימום . בהצלחה

27/07/2023 | 13:01 | מאת: אור

צואה שחורה גם נגרמת מנטילת תרופה של ברזל כך שאי אפשר להבדיל ואנמיה עצמה גורמת לחולשה, אבל הקאות אין עשינו בדיקת צואה ויצאה תקינה הדימום לנו נראה מהטחורים פנימיים האם יש בדיקת דם מסויימת שיכול לשלול? תודה

אני מציע להפגש עם רופא גסטרו ולשאול לגבי אופציות . אני מנתח ולא עושה בדיקות בריאות ובהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה