לחץ בושט

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

19/07/2023 | 18:18 | מאת: יותם

היי נמצא אצלי לחץ מוגבר בles התחתון הגאסטרו רוצה להזריק בוטוקס או בלון? מה כדאי? האם בוטוקס יכול להחזיק לכמה שנים ,? ותספר לי על תופעות הלוואי של שניהם בבקשה ובוטוקס לא גורם לרפלוקס?

שלום יש כמה שיטות טיפוליות בLES מוגבר . לצעירים מומלץ ניתוח , למטופלים שלא יכולים לעבור ניתוח בעקבות מצב רפואי ממליצים שיטה אנדוסקופית כמו הרחבה עם בלון או הזרקת בוטוקס . ניתוח נותן תוצאות הכי טובות לטווח ארוך. בוטוקס זמני 4-3 חודשים , גורם לרפלוקס ואחריו קשה לעשות ניתוח. הרחבה עם בלון - כדי להגיע לתוצאות סבירות צריך לעשות מספר פעולות , כל פעם עם בלון יותר גדול . תוצאות טובות ומיידיות נותן רק ניתוח בהצלחה

19/07/2023 | 20:36 | מאת: יותם

תודה על המענה האם ניתן לקבל אבחנה על אנדופליפ? והאם קיבלת אבחנות רק מבדיקת אנדופליפ?

בדיקת לחץ בושט זו בדיקת הבחירה. אבל מקובל לבצע עוד בדיקות - צילום בליעה מתוזמן למשל

20/07/2023 | 02:03 | מאת: יןתם

הבריום בזמנים אצלי תקין האם הניתוח הוא הלר מיוטמי כמו שעושים באכלזיה?

כן , אותו עיקרון , לפתוח שריר של שסתום הושטי התחתון

20/07/2023 | 16:38 | מאת: יותם

דוקטור סלבה אני אגיד לך את האמת אבחנה יש לי וזה הלחץ מוגבר אני שוקל מה לעשות שמעתי עליך המון וככל הנראה אגיע אליך ליעוץ אבל תיהיה איתי כנה כמה בניתוח הזה יצא לך לראות דלף או נקב של אנשים ?

בניתוח ספציפי הזה - בערך 2%

20/07/2023 | 17:23 | מאת: יותם

2 אחוז זה הרבה ? ונמק יצא לך לראות ?

זה די נמוך , כמעט אין סיבוכים .נמק לא ראיתי בכלל

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה