רפלוקס תסמינים בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

16/07/2023 | 09:14 | מאת: יוסי

שלום כבר חמישה חודשים אני סובל מהרגשה של לחץ בוושט שמקרין לפעמים גם לגב לצוואר וללסט והרגשה של משהו תקוע בגרון עם שיעול יבש וליחה. רופא א.א.ג טוען שיש סימנים של רפלוקס. האם זה גם סימן לבקע סרעפתי? ואני גם מרגיש בעיקר במצב שכיבה או ישיבה הרגשה קצת של חנק בגרון ולפעמים דפיקות לב מהירות (נשללה בעיה לבבית). תודה מראש.

שלום רב כל התסמינים שתארת יכולים להיות קשורים לבעיה גם מכנית וגם תפקודית בושט . זה רק אומר שצריך להמשיך בירור. יש סידרת בדיקות - צילום בליעה - מעבר ושט קיבה , גסטרוסקופיה, מנומטריה. לפעמים גם pH מטריה וCT חזה בטן אז אפשר להגיד על אבחנה . כמובן גם בקע סרעפתי יכול להתנהג ככה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה