ניתוח חוזר או הרחבה עם בלון?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

02/07/2023 | 23:46 | מאת: שלומית

בת 65. פונדופליקציה לפני 20 שנה לא ממש עזרה ובהמשך התפתחו בקע סרעפתי, התקפי כאבים עזים בחזה, מזון שלא יורד ואני נאלצת להקיא, נוזלים שחורים שמגיעים לגרון בלילה. כל זה למרות מינון גבוה של ppi למיניהם. כיום גודל הבקע כ-10-8 ס"מ. בסי טי - כמחצית הקיבה מעל הבקע, הפונד' בדיוק בגובה הבקע ויש גם תסביב. לאחרונה ניסיון גסטרוסקופיה אחד נכשל בגלל מזון תקוע בוושט למרות הצום. השנייה הראתה דלקת דרגה 4 בוושט. במשך השנים שני מנתחים הפחידו אותי מניתוח חוזר. עכשיו כירורג מס' 3 אומר שאין מנוס מניתוח חוזר לתיקון הבקע, אולי במהלכו יהיה צורך גם בתיקון הפונד' ואם ייווצרו בעיות - מעקף קיבה. הגסטרולוג לעומתו סבור שאין בעיה עם הבקע והמזון נתקע בגלל פונד' הדוקה מדי. מציע הרחבה עם בלון. פחות ריסקי מניתוח לדעתו. אני תקועה בין שניהם ולא יודעת מה להחליט

שלום רב . אפילו לפי תיאור שלך ברור לי שצריך ניתוח חוזר . אין כאן מקום להרחבה אנדוסקופית עם בלון . הבעיה היא בבקע חוזר , עד שלא תתקני אותו , תמשיכי לסבול ולסכן ושט עקב חשיפת חומצה בו .את צריכה ניתוח במרכז גדול עם נסיון בניתוחים המורכבים כאלה . זאת דעתי בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה