שיקוף וושט וקיבה עם בריום

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

19/06/2023 | 07:49 | מאת: טל

שלום ד"ר אני בת 30 בעקבות כאבי בטן כשנתיים שהאים והולכים בבטן עליונה וצרבת פחדתי לעשות גסטרוסקופיה אז עשיתי צילום עם בריום שיצא תקין ראיתי שבצילום הזה ניתן לגלות אם יש חלילה כיבים או גידול אבל בכיבים רשום שזה מוגבל לגודל של 0.6 סנטימטרים אני פוחדת שחלילה יש גידול ואי אפשר לראות אותו האם גידול הוא ניתן לראייה בשיקוף עם בריום? והוא גדול מ0.6 ס"מ? אני נורא חרדתית תודה רבה

שלום לך בדיקת שיקוף באריום הבדיקה לא טובה לגילוי כיבים או גידולים זה היה מקובל לפני 50 שנה . כעת גסטרוסקופיה בדיקת הבחירה . בדיקה די בטוחה , אין מה לחשוש . חבל לעשות בדיקות לא מתאימות ולהשאר בחרדה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה