בקע סערפתי 6 סמ לאחר ניתוח שרוול קיבה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

18/06/2023 | 03:51 | מאת: בקע סערפתי 6 סמ לאחר ניתוח שרוול קיבה

שלום ד"ר אני בן 53 .לאחר ניתוח שרוול קיבה בריאטרי. סובל מעצירות קשה כרונית עם תסמונת המעי הרגיז.בדיקות דם תקינות.סיטי בטן תקין.mri אגן נמצא פסטולה אנאלית שמאלית שכואבת לי.חש כאבים עזים בזמן היציאות ולאחריהן.יציאות קשות וקטנות לללא ריקון מלא. בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא"בקע סערפתי בן4 ל6 סמ.35 מהשניים.מטופל בנקסיום 40 מג פעמיים ביום ולא עוזר כלום.חש מלבד העצירות כאבים בקיבה בזמן בליעה או שתיית מים לאט לאט.בחילות.לחץ ברום הבטן.ריפלוקס שלא מפסיק עם טעם מר בפה שכולל יובש. מקפיד על תזונה רבת סיבים ורכה עקב העצירות וניתוח קיצור הקיבה מלפני חצי שנה.הורדה של 50 קג מהמשקל. תחושת שובע מוקדמת.עייפות.קוצר נשימה גם במנוחה ובעחקר אחרי האוכל.מטופל עי גסטרואנטרולוג שלא נתן פתרון מלבד תרופות. שאלתי א.האם ניתוח תיקון בקע יעל עליי למול הניתוח שעברתי לריצור קיבה.למנוע ריפלוקס וכאבי קיבה חזקים? ב.האם יש קשר בין הבקע הסערפתי לעצירות הקשה? אני מתוסכל.עייף וכמעט ולא מתפקד. תודה

שלום אני מבין את התסכול שלך. תחום באריאטרי , זה לא התחום שלי . אני לא מבצע ניתוחים להרזיה . בקע סרעפתי לאחר ניתוח שרוול די שכיח. תיקון בקע בלבד לאחר הניתוח שרוול לא עוזר , בדרך כלל עושים המהרה למעקף קיבה .זה יכול למנוע רפלוקס. גם המשך הבירור - דרך גסטרו , צריך לבצע גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, מנומטריה , pH מטריה . ומערב פרוקטולוגי בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה