ניתוח בקע סרעפתי ניסן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

10/06/2023 | 21:30 | מאת: מרק רוזן

היה לי ניתוח בקע סרעפתי ניסן לפני 8 חודשים ומאז יש לי קשיים לאכול או לישתות. ברגע שאני מכניס משהו לפה נוצרת לי בועת אויר בחזה ובחילה ורצון לגהק, אבל אני לא יכול לגהק. לשחרר את הלחץ הזה אני צריך להכריח את עצמי להקיא כדי לשחרר את הלחץ בחזה. המנתח שלי עשה לי כמה פעמים endoscopy להרחיב משהו אבל זה לא עזר. מה אפשר לעשות במקרה שלי והאם זה שכיח ?

לצערי , זה יכול להיות עד 12% של קושיי בבליעה לטווח ארוך לאחר הניתוח הזה . הסיבות - סגירת סרעפת הדוקה מדי , פונדופליקציה הדוקה מדי או אינדיקציה לניתוח מתחילה לא נכונה . יכול להיות גם חזרת בקע סרעפתי. האם בוצע צילום כלשהו לבירור או רק אנדוסקופיה ?

11/06/2023 | 08:50 | מאת: מרק רוזן

האנדוסקופיה בוצעה כ4 פעמים להרחבת הסרעפת אבל זה לא עזר כמעט בכלל. המנתח אמר לי שאני ניכלל לאחוזים בודדים שיש להם את הסיבוכים עם האוכל אחרי ניתוח כזה, המנתח הציע לי לעשות ניתוח חוזר ולהחזיר את המצב לקדמותו. השאלה שלי האם התופעה הזאת עוברת עם הזמן ? או שאני צריך לעשות ניתוח חוזר. כמו כן בשבוע הבא יש לי תור לBarium yet רב תודות מרק

תופעה זו חולפת אחרי 3 חודשים עד חצי שנה . אם זה נמשך יותר הסיכוי שיסתדר יורד . בהחלט צילום באריום יעזור בהחלטה גם. אכן , לפעמים צריך לשחרר פונדופליקציה בניתוח נוסף. היתרון של הניתוח שהוא יכול להיות הפיך בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה