ineffective esophageal motility disorder

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

15/05/2023 | 18:37 | מאת: שי

קיבלתי אבחנה כזאת תסביר לי על המחלה בבקשה ומה ניתן לעשות

תפקוד הושט לא תקין , לא מושלם. תפקידו של הושט להעביר אוכל מחלל הפה לקיבה באופן פרופולסיבי - התכווצות של שרירי הושט מסודרת . בדיקת מנומטריה מראה את התפקיד שלו. התכווצות לא יעילה של השרירי הושט ניתן לראות בבדיקה הזאת . לגבי טיפול - צריך לחפש סיבה לזה , יכול להיות לא נגיע לסיבה . בכל מקרה , טיפול לא כירורגי אלא תרופתי , ניתן לשאול רופא גסטרו בהצלחה

15/05/2023 | 20:14 | מאת: ברויס

במחלה הזאת הles יכול להפגע גם הles התחתון ? איזה תרופות אתה מכיר שמעתי אלטרול זה נכון ?

ממליץ לפנות לרופא גסטרו להמשך הטיפול

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה