שאלה לגבי מצב אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

06/03/2023 | 10:58 | מאת: גלית

שלום רב, לפני כחודש וחצי ביצעתי ניתוח בקע סרעפתי ופונדופליקציה עפי NISSEN שהממצאים היו בזמן הניתוח :בקע סרעפתי גולש גדול המכיל את הפונדוס עם פגם גדול בסרעפת. האם סביר שאחרי שעבר כחודש וחצי מאז הניתוח עדיין ישנם כאבים פנימיים במיוחד לאחר הליכה או הזזה של הגוף? האם יכול להיות עדיין תחושות של צריבה בפה (מעין צרבת קלה) ומעין קרקורים בבטן אחרי שתייה או אכילה ? תודה

שלום לך כן , כל מה שאת מספר , מתארת סביר חודש אחרי ניתוח . לפעמים זה לוקח זמן עד ל 3 חודשים בינתיים -סבלנות רפואה שלמה

06/03/2023 | 14:08 | מאת: גלית

תודה רבה על המענה

13/03/2023 | 13:31 | מאת: גלית

שלום ד"ר יקר, שכחתי לשאול שאלה נוספת-יש לי תחושה יום יומית של מעין "קרקורי בטן" המלווים בחלקם בגזים- דומה לתחושה שקיימת בעת חולי בוירוס מעיים. האם התופעה מוכרת כתופעה היכולה להתרחש לאחר ניתוח בקע סרעפתי והאם זה צפוי לעבור ותוך כמה זמן?

כן , בהחלט חבל שלא הסבירו לך לפני הניתוח על כל התופעות לווי . גזים בבטן העברת גזים מאוד שכיח אחרי ניתוח הזה . ברוב המקרים תופעה חולפת עם הזמן -3 חודשים, אך לפעמים נשארת ליותר זמן לטפל בדיאטה עם הפחתת פחמימות או נטילת פחם פעיל בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה