ריפלוקס לרינגופרנגיאלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

12/12/2022 | 19:00 | מאת: עמרי

שלום. ככל הנראה סובל מריפלוקס לרינגופרנגיאלי (ללא תסמיני וושט כלל) לפי תגובה חלקית לטיפול תרופתי והבחנת שני רופאי א.א.ג (בצקות ואודם ברטינואידים ובמיתרי הקול). מטופל בדקסילנט ופמטודין תקופה ארוכה, שיפור חלקי ועדיין כאבי גרון וקושי בדיבור. עשיתי גסטרוסקופיה- אין בקע סרעפתי והווושט בריאה, מונומטריה תקינה, בקרוב אעשה ניתור חומציות. אני מתכוון לעשות את הניתור על הכדורים ניסיתי כבר פעם אחת להפסיק כדורים והסבל היה קשה מדי. שאלה ראשונה- האם בדיקות ניתור חומציות על כדורים יכולה לתת אינדיקציה מספקת לקראת ניתוח? שאלה שניה- האם אתה ממליץ על פונדופלקציה 360? מה לגבי סטרטה- האם יכול לעזור ולא עדיף להתחיל מזה? ומה לגבי "טיפ" או "לינקס"? תודה

שלום ניתור חומצה בדיקה הכי חשובה במקרה שלך תוצאות בלי טיפול יותר אינדיקטיביות אבל אפשר גם עם הטיפול להגיע למסקנה. אני ממליץ על פונדופליקציה מלאה , יותר אפקטיבית לא ממליץ על סטרטה . לינקס לא קיים בארץ , יש מקרים שיכולים להתאים . בהצלחה

12/12/2022 | 20:33 | מאת: עמרי

תודה רבה על המענה המהיר! כמה שאלות נוספות 1. ניתוח tif לא רלוונטי? יש מנתח שמתחיל לעשות אותו בארץ. 2. במהלך הבדיקת ניתור, לאכול חופשי כולל מזונות חומציים? כי ביום יום אני על תזונה בסיסית לריפלוקס. 3. אני סובל גם ככל הנראה ממעי רגיז. האם זה משפיע באופן מסוים על ההמלצה שלך? 4. יש חשיבות לבדיקות סיבו לקראת פרוצדורה? יכול להיות שאם יש ואטפל זה יפתור לי את הבעיה? 5. מה הסבירות לבעיות עתידיות בשל הפונדופלקציה המלאה? בעיות בליעה וכו.. 6. אחוזי הצלחה לlpr? 7. האם לאחר הניתוח יש ירדה משמעותית במשקל? כי אני כבר עכשיו רזה מדי. 8. ועוד שאלה שאני לא יודע האם בסדר לשאול פה- ניתן להגיע לניתוח אצלך דרך גסטרו בלינסון? פשוט שמעתי על סיפור הצלחה אצלך ואני אשמח לדעת שאני בידיים טובות. סליחה על ההצפה בשאלות:)

1.tif עדיין פעולה לא מקובלת , המתבצעת ע''י רופא גסטרו ולא כירורג. אז כדאי לשאול רופא גסטרו. 2.גם שאלה הזאת עדיף לשאול רופא גסטרו. 3.מעי רגיז לא משפיע על החלטה או המלצה . 4. אין צורך לפני הניתוח 5. חודש הראשון לאחר ניתוח מומלץ כלכלה מרוסקת, יכול להיות קושיי בבליעה למוצקים יכול להיות גזים בבטן , ויותר העברת גזים מהרגיל. עם הזמן אמור להשתפר 6. אחוז הצלחה 90% 7.ירידה במשקל לא משמעותית 8.יכול להגיע אליי בכל דרך בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה