ריפלוקס ובקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

30/09/2022 | 23:35 | מאת: יעל

שלום אמא שלי בת 75 עם ריפלוקס קשה לפי מונומטריה 24 ובקע יחסית קטן. יש לה מספר מחלות רקע ואסתמה חמורה שבעייתיות עם הרדמה מלאה. היא לוקחת דקסילאנט 90 מ"ג אך עדיין יש תסמינים והרבה גרעפסים. האם מותר לקחת גם כדור גסטרו קבוע פעמיים ביום עם דקסילאנט? והאם יש מה לעשות עם אדם מבוגר שכל כך סובל וניתוח בעייתי? תודה רבה

שלום רב אני מניח את מדבר על de meester score 24? בקע סרעפתי גולש גורם לפעמים לרפלוקס קשה כי יש פגיעה בשסתום בין ושט וקיבה. אז גודל שלו כאן לא משנה . - ניתן לקחת גם כדור גסטרו וגם דאקסילנט , מנגנון פעילות שלהם שונה , לכן אפשר לשלב. לגבי ניתוח , אוליי כדאי לחשוב . גיל לא משנה , חשוב להעריך מחלות רקע . יכול להיות רפלוקס גם מחמיר את מצב האסתנמה שלה. מטופלים עברו ניתוח כזה גם בגיל הרבה יותר מבוגר .

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה