מצב לאחר מספר ניתוחחם בריאטרים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

02/09/2022 | 22:56 | מאת: מיכאל שדרות

שלום רבה ואשמח לתגובה מהירה בבקשה. אני בן 39 סובל ממחלת בכצ'ט וקרוהן אני נוטל סטרואדים באופן קבוע בנוסף לעוד תרופות עברתי מספר ניתוחים בריאטרים טבעת.שרוול מיני מעקף ובעקבות רפלוקס קשה ובקע סרעפתי לפני שנתיים וחצי מעקף מלא מאז,שמנתי כ10 קילו... בעקבות כאבים ורפלוקס הגורם לצרבות וצרידות ביצעו לי גסטרוסקופיה ושיקוף קיבה ששם הממצאים הם בקע סרעפתי גולש עם רפלוקס מגדם הקיבה לוושט ומעבר למעי הדק מגדם הקיבה השאלה איך יתכן רפלוקס לאחר מעקף מלא?? מה אפשר לעשות אני מאודד סובלל?? ואיך אפשר לעצור את העלייה במשקל אנא עיזרו לי אני נואש וסובל מאודדדשלום רבה ואשמח לתגובה מהירה בבקשה. אני בן 39 סובל ממחלת בכצ'ט וקרוהן אני נוטל סטרואדים באופן קבוע בנוסף לעוד תרופות עברתי מספר ניתוחים בריאטרים טבעת.שרוול מיני מעקף ובעקבות רפלוקס קשה ובקע סרעפתי לפני שנתיים וחצי מעקף מלא מאז,שמנתי כ10 קילו... בעקבות כאבים ורפלוקס הגורם לצרבות וצרידות ביצעו לי גסטרוסקופיה ושיקוף קיבה ששם הממצאים הם בקע סרעפתי גולש עם רפלוקס מגדם הקיבה לוושט ומעבר למעי הדק מגדם הקיבה השאלה איך יתכן רפלוקס לאחר מעקף מלא?? מה אפשר לעשות אני מאודד סובלל?? ואיך אפשר לעצור את העלייה במשקל אנא עיזרו לי אני נואש וסובל מאודדד

שלום רב לדעתי סיבה לרפלוקס יכלה להיות בקע סרעפתי גולש , שגורם לפגיעה במנגנון אנטירפלוקס , וזה משנה אם יש לך מעקף או לא. סיבה שניה היא מחלת בכצ'ט הפוגעת בתפקוד הוושט עצמו . הושט לא מסוגל לעבוד באופן מלאה - להבעיר אוכל , לכן כתוצאה מזה יש רפלוקס. צריך לבצע בדיקות כמו - מיפוי התרוקנות ושט קיבה , מנומטריה של הושט וpH מטריה של הושט. בדרך כלל אין פיתרון כירורגי , כל הטיפול ע''י גסטרו בהצלחה

03/09/2022 | 08:01 | מאת: מיכאל שדרות

בוקר טוהב ותודה על התגובה המהירה לאחר צילום ושט נמצא בקע גולש עם רפלוקס מגדם הקיבה אל הוושט מה עושים עם הבקע???

צריך להשלים כל הבדיקות שכתבתי קודם . בירור וטיפול אצל רופא גסטרו בהתחלה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה