כאבים בקיבה כמעט בכל יום

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

21/03/2022 | 18:50 | מאת: אילנה

בת 29 מטופלת בנקסיום שנתיים ועברתי לקונטרולוק לפני 3 חודשים. בחודש האחרון אני חווה כמעט על בסיס יום יומי כאבים בקיבה שיכולים להימשך כמה שעות. אני מודה שאני אוכלת לא כל כך בריא, שותה קפהפעם ביום, אוכלת הרבה ממתקים ולחם.. עשיתי גסטרוסקופיה שבוע שעבר והכל תקין למעט בקע קטן. מובן לי שצריכה לשנות תזונה אבל האם יש לי סיבה לדאוג לגבי בעיה בריאותית מעבר לכך? סרטן חס וחלילה? אני קצת נלחצת....

שלום לך נראה לי את צריכה יעוץ דיאטנית ולא כירורג . לא רואה סיבה כירורגית לתסמינים צריך לשנות הרגלי אכילה ואוליי תרופה להרגעה

21/03/2022 | 21:11 | מאת: אילנה

הייתי אצל דיאטנית לפני 3 חודשים. היא אמרה לי שהיא לא רואה סיבה למה לא לאכול הכל במינון כמובן ולעשות בדיקה מה עושה לי רע ומה לא... בהחלט מובן לי שיש פה צורך לשנות תזונה. במידה והבדיקת גסטרוסקופיה תקינה, אין מה לחשוש? כי הכאב בא מאיזור הקיבה. בבדיקה רואים את הקיבה?

גסטרוסקופיה בדיקה מצויינת להערכת הקיבה . אם לא ראו כלום , אפשר לעשות CT בטן כבירור כאבי בטן בהצלחה

22/03/2022 | 13:07 | מאת: אילנה

הבנתי, אבקש הפנייה. ומה לגבי תחושת הכאב? יכולה להיות דלקת? לקחתי קונטרולוק ואחרי שעה אכלתי הבוקר רק ביצה קשה ועגבניית שרי ובערך אחרי שעה התחיל כאב שנמשך כבר 3 שעות😔 כבר לא יודעת מה לעשות... תה קמומיל לא עזר להרגיע

יכול להיות אבנים בכיס המרה , צריך גם סונר בטן . הכל אפשר לבדוק דרך רופא משפחה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה