קוצר נשימה במאמץ הכי קל וליחה שלא עוברת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

11/03/2022 | 23:18 | מאת: מאי

שלום דוקטור מאובחנת בריפלוקס עד שליש עליון של הוושט בצילום וושט עם בריום סובלת מקוצר נשימה במאמץ הכי קל וליחה שלא עוברת כבר 8 חודשים ויותר טרם עברתי גסטרוקופיה עקב הפרעות קצב שהחלו אחרי צינתור לב לסגירת pfo יש לציין שקוצר הנשימה התחיל למחרת בדיקת אקו לב דרך הוושט לפני 8 חודשים נשלל רקע ריאתי לקוצר נשימה כנ"ל נעשה מבחן מאמץ לב ריאה שיצא תקין האם ריפלוקס יכול לגרום ללילה מרובה ולקוצר נשימה ? מה האפשרות לבדוק מלבד גסטרוקופיה שלא ניתן לעבור כרגע .האם אוכל לעבור בדיקת אקו לב דרך הוושט במצב הנוכחי ? בדקתי עם מבצעת הבדיקה לא יודעת מה לומר אודה לעזרתך תודה רבה הוסף תגובה פתח

שלום רפלוקס עצמו לא עושה קוצר נשימה. אלה אם כן יש כבר פגיעה בראות , ליחה מרובה אכן יכול להיות . אקו לב דרך הוושט ניתן לעשות . אבל אני מנתח ולא עושה בדיקות לבירור . לכן שאלות אלה כדאי לפנות לרופאים רלבנטיים בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה