האם צריך כריתת קיבה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

03/01/2022 | 16:31 | מאת: גבי

שלום דוקטור אני בן 71 .עברתי גסטרוסקופיה שבה נמצא פוליפ בגודל 13 מילימטר שנכרת במלואו בביופסיה חזר שזה אדנוקרצינומה שנובעת מ HGD אדנומה T1 N0 MO , סטייג 1A .חזרו על גסטרוסקופיה שם נראה עיבוי מוקוזלי קל במיטת הפוליפ ללא ממצא ברור מחשיד , ב EUS יש עיבוי מינמלי של המוקוזה עם הפרדה בין שכבות המעי ללא ממצא חשוד לממאירות .נלקחו ביופסית ממיטת הפוליפ ודגימות רבות נוספות שכולם חזרו ללא ממאירות .הציעו לי ניתוח לכריתת הקיבה .האם באמת צריך לעשות כריתת קיבה על T1NO M0 תודה רבה

שלום רב חסרים עוד פרטים של ביופסיה וכנראה אני אסכים עם המלצה לניתוח . הבעיה היא לא רק גידול אלא גם בלוטות לימפה שרק בניתוח ניתן להסיר . אפילו בשלב מוקדם יש אחוזים שבלוטות מעורבות גם

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה