סיכום בדיקה פתולוגית גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

28/12/2021 | 10:54 | מאת: מאיה

שלום רב ד"ר סלבה היקר, אני שואלת בשם אימי, בת 69, שעשתה גסטרוקופיה ולקחו דגימה למכון הפתולוגי והתשובה היא: "מאזור GEJ דלקת מינימלית, ללא עדות ל BARRET - שינויים שפירים בלבד. תוכל לומר לנו בבקשה מה זה אומר? האם היא צריכה לקחת משהו אנטי דלקתי? או שלא צריך שום טיפול. היא מרגישה טוב ברוך השם. תודה רבה ויום נעים

שלום רב קודם כל , מה הסיבה שהיא עשתה גסטרוסקופיה? דבר שני , פתולוגית תקינה . אין צורך בטיפול אלה אם כן , יש תסמינים שבעקבותם היא עשתה גסטרוסקופיה.

28/12/2021 | 14:12 | מאת: מאיה

תודה רבה על המענה המהיר ד"ר סלבה, מעריכים זאת מאד. אימי עשתה את הגסטרוסקופיה כחלק מבדיקה שעושה 1 ל 5 שנים, בגלל נטייה לפוליפים. עברו 5 שנים ועשתה יחד: קולונסקופיה +גסטרוסקופיה. קולונסקופיה הורידו לה 2 פוליפים שפירים ו גסטרוסקופיה היה חשד למטפלזיה. זו התשובה שהתקבלה במכון הפתלוגי. תוכל לומר לנו בבקשה מה זה אומר "שינויים שפירים בלבד"? האם יכול במהלך הזמן להפוך לממאיר חלילה? שוב, המון תודה, אתה מקסים!

הבנתי התשובה פתולוגית -תקינה, שינויים שפירים , זה תקין , רקמה תקינה

28/12/2021 | 14:48 | מאת: מאיה

תודה רבה לך על התשובות המהירות, כן ירבו כמוך ד"ר סלבה היקר. המשך יום מקסים!

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה