לחץ על היפופרינקס וושט

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

16/12/2021 | 12:42 | מאת: אלי

שלום ב MRI ע"ש צווארי (עקב כאבים בצוואר), נמצא אוסטאופיטים קדמיים גדולים בגבהים C43-4, C5-6 עם לחץ על ההיפופרינקס והושט. בנוסף, ב CT חזה נמצא בקע היאטלי גולש קטן. האם נדרש בירור/טיפול לממצאים?

שלום כדאי להתייעץ עם אורתופד ע''ש או נוירוכירורג ע''ש לגבי ממצאים בע''ש צווארי . בקע סרעפתי קטן גולש לא דורש טיפול כירורגי

16/12/2021 | 14:51 | מאת: אלי

תודה לתגובה המהירה. האם הלחץ יכול לגרום בעתיד בעיה בלוע או בוושט? איזה סימפטומים מופיעים כאשר הבעיה מחמירה?

כן , יכול להיות לחץ של העצמות על לוע או ושט , זה יכול להתחיל מקושיי בבליעה או כאבים בבליעה

16/12/2021 | 17:59 | מאת: אלי

תודה על ההסבר

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה