חור בוושט כתוצאה מהקאה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

10/12/2021 | 15:23 | מאת: אודי וושט

שלום. אני בחור בן 67, בריא לא לוקח תרופות. כתוצאה מוירוס, עלה הצורך ולא יצא כלום כדקה לאחר מכן עלה צורך להקיא ואז הקאתי תוך כאב חד ונקודתי בגב ונשימות מהירות. צעקתי לאשתי להזמין אמבולנס ופינו אותי לבי"ח מיידית שם עשו ניקוז ויצא אוויר ומרה לאחר מכן אותר קרע בוושט, עברתי ניתוח לאיחוי נקזים וכו. השאלה, איך קורה קרע בוושט? למיטב בדיקתי רוב הרופאים לא מכירים זאת וגם בספרות זה לא מצב שכיח. למרות שכן מוכר בספרות. האם יש סיכוי שיקרה שוב? החשש גם כעת איך להימנע מהקאה?

תופעה הזאת מאוד מוכרת גם מתואר בספרות קורה בגלל שינוי אדיר בלחצים בים בית חזה וחלל הבטן כתוצאה מהקאה . אין איך למנוע

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה