רפלוקס וצרבות , כדור שלא עוזר

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

07/12/2021 | 18:34 | מאת: נועה

שלום לפני כמעט שנתיים התחילו לי צרבות על בסיס קבוע, בוצעה גסטרוסקופיה והתגלה בקע 2.5 סמ הומלץ לי לקחת נקסיום 40 מג קבוע. אחרי שנה נכנסתי להיריון והורדתי מינון ל20 מג בהמלצת רופא, הרגשתי מעולה עם ה20 מג בבוקר עד לפני חודש וחצי. יום אחד חזרו הצרבות למרות הנקסיום. הרופא המליץ לקחת 40 מג בבוקר אך ללא הצלחה, הומלץ לקחת 40 בוקר ו40 ערב למשך שבוע וגם זה ללא הצלחה. אני לפני גסטרוסקופיה, עדיין לא קבעו לי תור... הרופא המליץ לנסות לעבור לקונטרולוק. 1.האם יכול להיות שינוי לטובה ממעבר לכדור אחר? 2.האם יש פיתרון הגיוני אחר שהוא לא שינוי תזונתי או כדורים? הרופא טוען שניתוח יכול לעשות נזקים אחרים.. אני כן משתדלת לאכול בריא אבל לפעמים רוצה גם להתפנק... בת 29 המחשבה על לשנות תזונה לגמרי מדכאת אותי וזה אומר להימנע מהרבה מאכלים שאני אוהבת. מצד שני גם כדורים לכל החיים מפחיד אותי כי הבנתי שיכולות להתפתח בעיות אחרות בטווח הארוך. האם ניתוח הוא באמת כל כך בעייתי? ואיך אני מבררת טווח מחירים?

שלום כן , לפעמים העברה לכדור אחר עושה את השינוי .צריך למצוא כדור נגד חומצה שעוזר לך. ניתוח פיתרון טוב , בעיקר לצעירים וחצי שיש בקע סרעפתי. רק לפני ניתוח איך להשלים בירור : שיקוף בליעה ,במנומטריה ,pHמטריה . ואז לאחר קבלת תמונה מלאה של התסמינים ניתן לדון עם סוגי הניתוח

10/12/2021 | 16:37 | מאת: נועה

תודה על התשובה. מהיום התחלתי את הקונטרולוק והאמת שאין שיפור אני עדיין מרגישה כמו צריבה ואי נעימות באיזור הושט. אני אוכלת דייסת קוואקר, בננה, מרק כתום עדין, מרק עוף, פירה וחזה עוף בתנור לא מתובלן... זאת בערך התזונה שלי לאורך השבועיים האחרונים ועדיין יש הרגשה כזאת. אני ממש סובלת מזה... מה יכולה להיות הסיבה שתרופות כאלה לא עוזרות פתאום? גם מאלוקס ורני לא עוזרים.. אני חוששת שניתוח זה הפיתרון היחידי שעומד לפניי😔

יכול להיות תגיעי לניתוח בסוף .אבל צריך להשלים בירור לפני ההחלטה ניתוחית . בנתיים מציע לך לקחת EZOX. זה ללא מרשם , קצת יקר , אבל יעזור לך בתחושות. זה נוזל שמצפה את הושט ומנטרל חומצה וצריך על תחושות בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה