סותרי חומצה או ניתוח לתיקון הבקע?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

25/11/2021 | 16:56 | מאת: אליהו

שלום, עברתי בדיקת גסטרו לאחר שהתלוננתי על צרבות מעירות משינה מרוב כאב ועוד שלל סימפטומים שהרפלוקס גורם. אני מטופל בלנטון במשך שנה, הכדור עוזר אבל כשאני מפסיק להשתמש בו הצרבות חוזרות נמצא בבדיקה שיש לי בקע סרעפתי של 4 ס"מ. הרופא גסטרו אמר שאין צורך בניתוח ומספיק רק בשינוי אורך החיים והמשך נטילת סותרי חומצה. מה שכבר התחלתי להקפיד עוד לפני הבדיקה והרפלוקס עדין קיים אם אני מפסיק ליטול את התרופה לפני הבנתי רפלוקס כיב ושתי זו מחלה כרונית משמע האם אצטרך ליטול את אותה תרופה יום יום עד סוף החיים? או שכן ניתן לבצע ניתוח לבקע במצבי ובכך לפתור את הרפלוקס לתמיד? וקראתי על חגורת בקע האם זה רלוונטי עבורי?

שלום לך צריך להבין שבקע פגם אנטומי , לא עובר לבד . בקע סרעפתי פוגע בסוגר התחתון של הושט ופוגע במנגנון מניעת החזר מהקיבה לושט. אם הכדור אתה מנטרל את החומצה אבל רפלוקס נשאר. בגלל שזה לא יעבור לבד אתה תהיה תלוי בכדורים כל החיים. פתרון אחר - לתקן בקע בניתוח אבל זה ניתוח.... ניתוח עוזר , אין ספק אבל יש תופעות הלוואי -קושיי בבליעה , גזים בבטן , תפיחות בטנית, קושיי לעשות גרפסים . אחוזים כ10-12% בהצלחה

25/11/2021 | 20:14 | מאת: אליהו

ערב טוב, תודה על התשובה המהירה. האם תופעות הלוואי האלו חולפות אחרי זמן מה? השתמע מהרופא שעשה לי את הבדיקה שניתוח לא בא בחשבון בבית החולים שלהם בנוגע למקרה שלי. אני משויך לקופ"ח כללית. באיזה בתי חולים בארץ יש מנתחים מומחים בניתוחים מהסוג הזה? לאיזה בית חולים עלי לפנות על מנת לעבור את הניתוח? תודה.

תופעה הלוואי לתקופה לאחר הניתוח , ברב המקרים עובר עם הזמן - חודשים עד שנה . לפעמים נשאר לכל החיים. ניתוחים האלה מבצעים בב''ח בילינסון או פרטי בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה