המלצנ לניתוח פונדופליקציה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

22/11/2021 | 00:17 | מאת: דניאל

שלום דוקטור אני סובל מרפלוקס.הדבר מתבטא על ידיי כך שאני מרגיש כאילו משהוא תקוע בגרון. לאחר כול הבדיקות גילו אצלי אזופיגיטיס דרגה B. ניסיתי לקחת כדורים נגד חומציות אך זה לא עזר. 1.האם כדאי בכול זאת לבצע את הניתוח? המשהוא תקוע בגרון לא כול כך מפריע לי. 2.הבנתי שיש תופעות לוואי כמו חוסר יכולת לעשות גרעפס וחוסר יכולת להקיא? האם התופעות אלו הם לכול החיים אן עןברות מתישהוא? 3.האם הניתוח יכול להחזיק לכול החיים או לזמן מוגבל? האם שינוי בתזונה והפסקת עישון יכול לפתור לי את הבעיה ולמנוע את הניתוח? תודה רבה

שלום קודם כול, צריך לברר מה הסיבה לרפלטקס שלך האם בקע סרעפתי או שסתום ושטי התחתון מוחלש, או בעיה בתנועתיות של הושט. לאחר האבחנה ניתן לשוחח על אופציות טיפוליות. שינוי תזונה והפסקת עישון זה צעד הראשון שצריך לעשות. יש מספר בדיקות שצריך לעשות - שיקוף בליעה, גסטרוסקופיה, מנומטריה, pH מטריה . לאחר הבדיקות האלה נקבל אבחנה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה