אזפגיטיס דרגה A. זה לכל החיים ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

02/11/2021 | 12:50 | מאת: גיא

שלום דוקטור. אני בן 39. בריא. ספורטאי. לאחרונה אני סובל מבחילות לסירוגין וכאב ברום החזה שמופיע לרוב כ 1-3 שעות לאחר האוכל. ביצעתי גסטרטסקופיה. מצאו לי אזפגיטיס דרגה A. להלן סיכום בדיקה: ושט:תקין לכל אורכו , מעבר וושט קיבה ב37 -ס"מ מהשיניים , אזפגיטיס דרגה A במעבר. קיבה:מתנפחת היטב , מהלך קסקדי של הקיבה. ללא דלקת, כיבים או שאתות. היפוך תקין. תריסריון:בצל התרסריון וחלקו השני תקינים. Diagnosis Esophagitis 530.10 קיבלתי טיפול בנקסיום. 20 מ"ג ביום. עזר בימים הראשונים ולאחר מכן כבר לא עזר אז הוחלט להעלות וכרגע אני עם 40 מ"ג פעמיים ביום לחודש אז עתיד להוריד ל 20 מ"ג פעמיים לעוד חודש. שאלותיי אליך היא: האם זה אומר שיש לי רפלוקס? האם מדובר במצב בלתי הפיך ושהדלקת חייבת לחזור גם כשתחלוף? האם אזדקק לטיפול בנקסיום למשך כל חיי גם לאחר שהדלקת תחלוף? הומלץ לי לשנות את אורחות חיי ולהימנע ממזונות מסויימים. הבעיה שאני בתחום האוכל והיין והדבר ישפיע רבות על המשך חיי ומקצועי. האם מדובר במניעה לכל החיים ?

שלום לך דלקת בושט esophagitis , היא כתוצאה מחשיפת חומצה שעולה מהקיבה . כולנו חווים צרבות מדי פעם , זה נורמלי .רפלוקס שזה כבר מחלה. זאת אומרת חומצה כבר גרמה לנזק בושט - esophagitis. חומרת הנזק ניתן לבדוק בגסטרסקופיה . אצלך בדרגה קלה . יש טיפול סימפטומטי -נקסיום, שינוי תזונה ... ויש טיפול בסיבה. כדי לטפל בסיבה צריך לדעת מה היא. הסיבות השכיחות - בקע סרעפתי , שיתוק של קיבה. לאבחנה לא מספיק בדיקת גסטרוסקופיה , צריך להשלים בירור בpH מטריה , שיקוף בליעה,מנומטריה . אחרי אבחנה יש אופציות טיפוליות כגון ניתוח לתיקון בקע סרעפתי, אנטירפלוקס פונדופליקציה. אחרת כל החיים צריך להיות תלוי בתרופות סותרי חומצה ודיאטה . אם לא מטפלים בגורם , דלקת חוזרת בקלות . מקווה עניתי לך

02/11/2021 | 17:37 | מאת: גיא

תודה רבה על המענה דוקטור. נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום זה נחשב הרבה? האם במהלך הטיפול בנקסיום עדיין צריכים לחוש כאב ברום הבטן או שזה אמור להעביר את הכאב לחלוטין? נכון יהיה לומר שכל עוד ויש כאב אז בעצם יש גירוי של הדלקת והמשמעות שהיא לא תעבור? אינני רוצה להעזר בתרופות כל חיי. מה הסיכונים והסיכויים של הניתוח ?

80 מ''ג ליום של נקסיום -טיפול מקסימלי טיפול לוקח זמן , יכול להיות כמה חודשים , אז סביר שעדיין יש כאבים ניתוח לפרוסקופי, מצליח ב85,,% , זאת אומרת ב15% הוא נכשל . אבל גם אם הוא מצליח טכנית הוא עוזר ב95%. סיכונים -קושיי בבליעה בהתחלה , תפיחת בטן עקב גזים. סיכון בזמן הניתוח בפגיעה באיברים , דימום אבל אחוזים בודדים בגדול ניתוח בידיים מנוסות לא מסובך, החלמה קלה עם תוצאות טובות

07/11/2021 | 11:44 | מאת: גיא

תודה רבה דוקטור על התשובה. האם הניתוח הוא הפיך ? על איזה סוג ניתוח מדובר? ממה שקראתי הבנתי שיש גם הליך חדשני שהמוצא ע"י חברת מדיגוס שמבוצע דרך הפה.. מה דעתך לגבי על ניתוח בגלי רדיו (Stretta) ?

הניתוח הפיך , לא חותכים איבר . טיפול אנדוסקופי (דרך הפה) רק צוברים ניסיון . לגבי שיטה הזאת רצוי לשאול את רופא גסטרו , שמבצע את הטיפול הזה. הכי יעיל זה ניתוח הסטנדרטי , שמחזק שסתום. זה הוכח מחקרית בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה