שאלה בנושא כדורים ופעילות וושט

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

01/11/2021 | 23:45 | מאת: ח.מ

שלום רב רציתי לשאול האם כדור קרדיולוק יכול לפגוע בפעילות של השסתומים להחליש את השריר בוושט ? קראתי פעם באיזה דף אבל אני לא זוכר היכן או עם יש טעות בדבריי האם ידוע על דבר כזה ? או בעפעילות או להחליש את השריר ? או שאין כך בדבר הכדור . תודה

01/11/2021 | 23:46 | מאת: ח.מ

הכוונה לתופעות לוואי של הכדור תודה .

שלום אני מסכים אתך. תרופה הזאת משפיעה על שריר החלק , שקיים גם באיברים אחרים חוץ מהלב . יש דיווחים בספרות ותרופות מסוג חוסמי באטה-קרדילוג לדוגמא יכולות להחמיר רפלוקס במנגנון החלשת השסתום ושטי התחתון

04/11/2021 | 00:28 | מאת: ח.מ

תודה על המענה השאלה היא באיזה מינונים מדובר האם גם במינונים נמוכים או רק בגבוהים יותר .? וכמובן למישהו שאין ריפקולס זה יכל ליצור ? תודה לכל מענה מה הכוונה לשרירי החלק לאיזה עוד איברים והאם זה זמני או לא .? או רק במינונים גבוהים תודה לכל מענה .

אין קשר למינון . הכל אינדיבידואלי. בספרות יש דיווחים על מקרים של רפלוקס אחרי נטילת תרופות מסוג קארדילוק. גם לאנשים ללא רפלוקס לפני שריר חלק קיים גם בכלי דם

04/11/2021 | 23:08 | מאת: ח.מ

אני מבין אז יכול לגרום גם נזק לכלי דם להחליש וכו . ? ולגבי רפלוקס זה משהו שנעלם במידה ויש אחרי הפסקת נטילת התרופה או שאין קשר וזה ממשיך להיות קיים בגלל שהתרופה גרמה לכך . ? שזה נזק לטווח ארוך כיביכול . ? ולגבי על המקרים אחת לכמה זה שכיח דבר כזה ? או באחוזים ? תודה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה