חשד למטפלזיה ושט נמצא בגסטרוקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

01/11/2021 | 19:46 | מאת: נויה

שלום רב ד"ר, אמא שלי בת 69, עברה היום גסטרוקופיה שבמהלכה נמצא חשד למטפלזיה, לקחו לדגימת ביופסיה. הרופא אמר לה שזה לא משהו חלילה מסוכן. אשמח לדעת בגדול מה זה אומר והאם יש טיפול שמרני לזה ? כמו תזונה מיוחדת וכדומה? עברה גם קולונסקופיה וכרתו 2 פוליפים זעירים. אמרו לה בדיקה הבאה בעוד 5 שנים. אודה לך מאד על תשובתך.

שלום אם זה רק מטפלזיה , אגב, רק ביופסיה יכולה להגיד , אז ניתן לקחת תרופות סותרי חומצה במינון מקסימלי , והכי חשוב להיות במעקב גסטרו לכן חשוב לקבל תשובת ביופסיה כדי לתכנן טיפול ומעקב

01/11/2021 | 20:32 | מאת: נויה

תודה רבה ד"ר יקר

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה