דלקת בוושת מינימלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

30/10/2021 | 10:02 | מאת: אבנר

היי דוקטור אני בן 32 לפני שלוש שנים התחילו לי צרבות ומיצים שעולים למעלה אחריי שנה שנתיים עם טאמס ולוסק פעמיים בשבוע החלטתי על דעת עצמי לקחת לוסק כל יום ואען זה מאוד עזר לי , לאחר שנה הפסקתי עם הלוסק והצרבות חזרו ממש עם גרעפסים , עשיתי בדיקת גסטרו שגילו דלקת בוושת מינימלית וריריות עולות למעלה בוושת תחתונה , לקחו ביובסיה . השאלה שלי אם לאור הנתונים זה יכול להיות בארט ? כי הבנתי שבארו מופיע לאחר דלקת כרונית של הוושת ולי הרופא איבחן דלקת מינימלית בוושת תחתונה , מה הסיכוי שאכן לפי הסיפור שלי זה בארט ?

שלום נכון שחשש תמיד בדלקת בושט לגלות בארט . קודם כל, עשית נכון , טיפלתה תרופתית וביצעת גסטרוסקופיה עם ביופסיה . גם נכון של התפתחות בארט לוקחת זמן , שנים .לכן מאוד חשוב לבדוק בביופסיה ולהיות רגוע דבר שני , למה זה קורה לך בצורה כזאת . אולי יש בקע בסרעפת , שסתום ושטי התחתון חלש . צריך לבדוק בדיקות מכוונות- שיקוף בליעה - מעבר ושט קיבה , Phמטריה , מנומטריה. ואז אפשר לטפל בגורם ולא בסימפטומים . בהצלחה

31/10/2021 | 09:27 | מאת: אבנר

אם היה בקע הרופא היה אמור להגיד לי לאחר הבדיקה לא ? ומה הסיכוי שזה בארט לפי הסיפור שלי , הוא רשם ריריות אדומות קצרות מטפסות למעלה , האם זה סימן לבארט ?

לא תמיד רואים בגסטרסקופיה , צריך שיקוף רק על המראה אי אפשר להגיד . רק ביופסיה קובעת צריך לחכות לתשובות ביופסיה

31/10/2021 | 10:03 | מאת: אבנר

הבנתי שצריך לחכות אבל השאלה שלי אם שרואים דלקת מינימלית וריריות מטפסות למעלה האם גם דלקת רגילה נראית כך בבדיקת גסטרו ? או שזה מחשיד זה השאלה , תודה דוקטור על הסבלנות

זה חשוד כמובן.

31/10/2021 | 10:57 | מאת: אבנר

מחשיד בגלל הריריות או בדלקת ? כל דלקת זה כאילו מחשיד ? או בגלל הריריות ? ואם בגלל הריריות מה הסיכוי שזה בארט ?

כרגע אין צורך לדאוג צריך לחכות לביופסיה אין לי מה להגיד יותר מזה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה