דר' יקר בבקשה אם תוכל לעזור לי אודה לך

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

23/10/2021 | 17:54 | מאת: רוני

ואכתוב בקצרה, בסיטי חזה היה כתוב: בסיטי חזה מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. שינויים אמפיזמטיים, בולות אמפיזמטיות באונות העליונות דו"צ. שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות, ללא שינוי. עיבוי דפנות הסימפונות, ללא שינוי. שינויים אינטרסטיציאליים תת פלאורליים בהיקף של שתי הריאות, ללא שינוי. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות. כבד, טחול, לבלב, כליות אשר נכללו לסריקה ללא שינוי. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בע"ש. סקוליאוזיס ימני, ללא שינוי. בפורמינה נוירלית מימין תהליך מרחיב את הפורמינה מעוגל בקוטר 1.1 ס"מ. נוירנומה? שוואנומה? לקורלציה D11-12 בגובה .MRI עם בדיקת בקע היאטלי קטן. עשיתי לפני שבוע גסטרוסקופיה והיה כתוב: ושט - תקין כל אורכו מסתיים בגובה 36 ס"מ עם בקע סרעפתי של כ-6 ס"מ אזופגיסיס דרגה A נלקחו ביופסיות מהמעבר למבחנה 2. קיבה - תקינה לכל חלקיה. באגטרום פרה פילרי רירית מודלקת קלות עם בליטות שטוחות אדמדמות נלקחו ביופסיות למבחנה 1 תריסריון - בצל התריסריון וחלקו השני תקינים. אבחנות: 530.10 esophagtits מה זה בבקשה? 553.3 diaphragmatic hernia 535.50 gastritis פעולות: 44.13 gastroscopy כמה חודשים אני קמה וזה רק בבוקר או אם אני ישנה לפעמים צהריים יש לי דם בליחה ובפה. בזמן האחרון הפה שלי מלא דם וגם קרישי דם קטנים. מה זה יכול להיות, אני בהלם לא מסוגלת לראות את זה התחלתי היום נקסיום כפי שרופא הגסטרו אמר לי יש לי טעם מתכתי בפה כל הזמן כאילו טעם של דם, כאבים חזקים בחזה ולחץ. מנסה להוציא ליחה במשך היום לפעמים אבל ברוך השם אין דם. דרי יקר בבקשה מה אתה חושב בכנות לגבי הדם ממה זה נובע, מכלי הנשימה, מהקיבה מהראות מאיפה מגיע לי הדבר הזה לפה אני מרגישה נורא לא טוב משתדלת לעשות את כל הבדיקות ואף אחד לא יודע. רופא אף אוזן גרון אמר שהכל נקי, עשיתי סיטי זה מה שהיה כתוב, עכשיו גסטרוסקופיה מחכה לתשובת ביופסיה. יכול להיות שיש לי הליקובקטר פילורי וזה עושה את כל הבעיות??? הדם לדעתך זה סרטן ????? שלא נדע. אני כבר חסרת אונים. תוכל להגיד לי מה עוד עלי לעשות? תודה רבה וסליחה על אורך השאלה אני פשוט כל כך כאובה ועצובה וחסרת אונים תעזור לי לאן לפנות (אולי אפנה אליך למרפאה). תבורך ותודה רבה מראש

שלום לפי בדיקות שעשית , יש לך דלקת בושט וקיבה . חשוב מאוד לחכות לתוצאות של ביופסיה , אם יש הליקופטר אז צריך גם להוסיף אנטיביוטיקה. כי דלקת יכולה להיות מחיידק הזה בנתיים עלייך לקחת נקסיום או תרופה אחרת מסוג הזה . לשמור דיאטה - לא לאכול חריף , מלוח מדי , להפסיק לעשן ולשתות אלכוהול, שוקולד . דם בחלל הפה יכול להיות מדלקת בושט. את צריכה להיות במעקב וטיפול אצל רופא גסטרו . בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה