תשובת קסטרוסקופיה בהמשך למה שכתבתי לך

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

19/10/2021 | 16:02 | מאת: רוני

שלום דר , אודה לך מאד אם תוכל לומר לי מה הפיענוח של המושגים שהרופא רשם. הייתי קצת מעורפלת מההרדמה, הבנתי שזה לא חלילה מחלה קשה. השאלה האם רופא מזהה במיידי שזה כן או לא מחלה קשה, והאם יכול לקרות מצב שרופא רואה שזה לא מחלה קשה והביופסיה כן מזהה, הבנתי ממנו שזה מראה איזה סוג דלקת וגם האם זה הליקובקטר. להלן מה שרשום: ושט - תקין כל אורכו מסתיים בגובה 36 ס"מ עם בקע סרעפתי של כ-6 ס"מ אזופגיסיס דרגה A נלקחו ביופסיות מהמעבר למבחנה 2. קיבה - תקינה לכל חלקיה. באגטרום פרה פילרי רירית מודלקת קלות עם בליטות שטוחות אדמדמות נלקחו ביופסיות למבחנה 1 תריסריון - בצל התריסריון וחלקו השני תקינים. אבחנות: 530.10 esophagtits מה זה בבקשה? 553.3 diaphragmatic hernia 535.50 gastritis פעולות: 44.13 gastroscopy ועוד שאלה, הרופא אמר לי לקחת נקסיום או אומפרדקס גם שאלתי אותו אם אפשר לקחת פמוטידין שיש לי בבית אמר שכן, מה הכי טוב לדעתך. גם קראתי באחד התשובות שלך לאנשים שאהבתי שאפשר שלא יהיו תסמינים של בקע על ידי האכלה איטית, לעיתים קרובות, לא לפני השינה, לא חריף ולא אוכל חומצי ולא שתיה מוגזת, האם זה גם אצלי יעזור. 6 סמ זה בקע גדול הבנתי שלא עובר מה כל החיים אצטרך לקחת כדורים זה לא בריא וזה סיוט. מה דעתך? המווון תודהה

שלום נראה לי רצוי לשאול את הרופא שעשה את הבדיקה . אכן , רק ביופסיה קובעת אם מדובר במחלה או לא דלקת בקיבה קיימת ברוב האנשים. אם גורם הליקופטר דורש טיפול אנטיביוטי. יש לך בקע סרעפתי , חלק מהסיבה עלה לבית החזה . אם לא מרגישה לא חייב טיפול. עדיף לקחת נקסיום או כל תרופה אחרת מסוג הזה ולא פמוטידין לשמור על דיאטה שציינת מאוד חשוב . נכון , בקע לא עובר לבד , ניתן לנתח במקרים שבקע מפריע בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה